Истражувања
MARA- APNR
Иако распространетоста на ХИВ во Македонија останува сконцентрирана во рамките на посебни маргинализирани популации кои се впуштаат во ризични однесувања, како: употреба на дрога со инјектирање, размена или продавање сексуални услуги и незаштитен анален однос на машко со машко, изминатите години, во земјата расте загриженоста дека адолесцентите (според дефиницијата на СЗО, возрасна група од 0- 8 години) и младите луѓе ( 0-24 години) можат да бидат занемарени и дека не добиваат задоволителна услуга од соодветните служби за превенција и лекување.
повеќe


Зошто некои луѓе се геј?
Денеска е општоприфатен фактот дека хомосексуалноста не е психичка болест во сите професионални светски кругови во западниот свет. Но дали таа е морално пожелна појава се уште останува отворено прашање. Кога луѓето ќе слушнат дека ја проучувам сексуалната ориентација, првото прашање што го добивам е „ Зошто некои луѓе се геј?“
повеќeНашите партнери

H.E.R.A.

The Global Fund

COC Netherlands
  
 
 

Copyright 2020 © EGAL Почетна странаМапа на сајтотЗа ЕГАЛ