Култура
Ѕуница 2014
повеќe


Ѕуница 2013
19-22 декември 2013 Кино Фросина - МКЦ Влез слободен
повеќe


Ѕуница 2012
Фестивалот Ѕуница по 8ми пат ќе се одржи во кино Фросина - Скопје од 21-24 декември 2012 година.
повеќe


Ѕуница 2012
Фестивалот Ѕуница по 7ми пат ќе се одржи во кино Фросина - Скопје од 18-21 април 2012 година.
повеќe


Ѕуница 2011
Фестивалот Ѕуница по 6-ти пат ќе се одржи во киното Фросина, Скопје од 17 - 20 март 2011. КАТАЛОГОТ на повеќе...
повеќe


Ѕуница 2010
Петиот фестивал Ѕуница се одржа во кино Фросина – МКЦ Скопје, во март 2010.
повеќe


Ѕуница 2009
Четвртиот фестивал Ѕуница беше организиран повторно во киното Фросина – МКЦ Скопје, во 2009 година.
повеќe


Ѕуница 2007
Во 2007 година тимот на Ѕуница фестивалот успеа да навлезе и во уште една државна институција и започна со своите филмски проекции во киното Фросина при Младинскиот Културен Центар.
повеќe


Dzunica 2006
Во 2005 година тимот кој го организираше Фестивалот Ѕуница го отвори секторот за култура во Здружението на граѓани- ЕГАЛ. Секторот за култура сеуште функционира и успешно ги организира сите културни активности за ЛГБТ популацијата во Македонија.
повеќe


Ѕуница 2004
Фестивалот Ѕуница за прв пат се оддржа во 2004, во организација на “Центар за граѓански и човекови права“, која имено беше и првата ЛГБТ невладина организација во Македонија.
повеќeНашите партнери

H.E.R.A.

The Global Fund

COC Netherlands
  
 
 

Copyright 2020 © EGAL Почетна странаМапа на сајтотЗа ЕГАЛ