За нас
КРАТКА БИОГРАФИЈА НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ГРАЃАНИ ЕГАЛ – СКОПЈЕ
Здружението на граѓани ЕГАЛ – Скопје е основано на 3ти Ноември 2003 Година како резултат на сé поголемиот број активности за сексуалното здравје и културата на живеење на веќе видливата ЛГБТ (Лезбејска Геј Бисксуална и Трансексуална) сцена во Р. Македонија.
повеќe


ПРОГРАМА за работа на Здружението на граѓани
Еднаквост за геј и лезбејки (ЕГАЛ)-Скопје е невладина, непрофитна организација со седиште во Скопје, Република Македонија.
повеќe


Стратешки план 2005—2008
Стратегијата на ЕГАЛ дава насоки за понатамошно дејствување на организацијата во три основни области: борба против хомофобија, промовирање на ЛГБТ култура, и сексуално и психо-социјално здравје.
повеќe


Извештај за 2007 година
Во 2007 година, како и во изминатите две години, најголем дел од активностите фокусирани на превенција од ХИВ/СИДА во Р.Македонија помеѓу МСМ односно ЛГБТ лицата, беа спроведени преку активностите поддршани од Глобалниот Фонд, координирани преку Министерството за здравство на Р.Македонија а реализирани во заедничка соработка на владините институции и граќанскиот сектор односно НВОата.
повеќeНашите партнери

H.E.R.A.

The Global Fund

COC Netherlands
  
 
 

Copyright 2020 © EGAL Почетна странаМапа на сајтотЗа ЕГАЛ